101 femei fericite au ales viața copiilor lor

Ioana N.

Mărturia pro-viață a unui copil cu o mamă puternică

26 sep 2021

Am fost concepută cu mult efort și în anul cinci de căsnicie, pe vremea când părinții mei erau doar niște tineri care locuiau într-un capăt de lume.

Acestor tineri li s-a dat într-o zi vestea că așteaptă un copil. În ciuda indubitabilului efect pozitiv, pe care o asemenea veste îl avea, situația pictată de medici era cu totul alta.

Sarcina era toxică, fătul ar fi putut fi avortat spontan oricând în timpul sarcinii, iar mama era în grav pericol de a rămâne paralizată la naștere. Vă dați seama ce i-au spus doctorii să facă mamei: un avort.

Dar ea nu avea de gând să lase un copil așteptat cu atâta dragoste să piară, așa că a ales viața. Acel copil am fost eu, dar și surioara mea mai mică, deopotrivă.

Mama a preferat să ia orice i se dădea pentru menținerea sarcinii, să se confrunte cu durerile sarcinilor și nașterilor noastre, dar și cu teama că ne putea pierde la fiecare moment al sarcinii. Ne-a purtat ca o eroină acele luni grele și ne-a născut prematur prin cezariană.

Aproape optsprezece ani mai târziu, familia mea se bucură de două fete.

Doresc să menționez și că eforturile mamei mele au fost recompensate de premii la fazele județene ale mai multor olimpiade pe parcursul anilor și de un C2 la examenul Cambridge.

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute dumneavoastră care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii pe adresa de mail 101marturii@gmail.com

Mărturiile pot fi complet anonime și garantăm că datele personale sau datele de contact ale celor care le vor trimite nu vor fi făcute publice, decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii complet adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este centrală în abordarea crizei de sarcină.