101 femei fericite au ales viața copiilor lor

M., 80 de ani

Nepotul pe care nu mi l-am dorit este acum cel care ne susține financiar

30 mar 2023

Când fata mea a rămas însărcinată, am chemat o asistentă să-i dea copilul afară. A tot încercat, dar nu a putut ajunge la el...

Am făcut foarte multe chiuretaje la viața mea, dar nu despre asta vreau să vă spun acum, ci despre nepotul meu. Fata mea nu era căsătorită cu bărbatul acela, cu care eu nu eram de acord.
Când a rămas însărcinată, am chemat o asistentă să îl dea afară. A tot încercat, dar nu a putut ajunge la el, vă dați seama?
După aceea, fata mi-a zis:
– Mamă, dacă mai încerci ceva, eu mă arunc de la etaj!
Așa s-a născut primul dintre cei doi nepoți ai mei.
Și vreau să vă spun că acum el aduce bani în casă și ne ține pe toți! E foarte priceput la afaceri, banii câștigați într-o parte îi investește în altceva și scoate câștig din toate. E un tânăr sensibil și frumos.
Suntem norocoase că gândul meu din acea zi nu s-a împlinit și el s-a putut naște!
Iar gândurile mele nu mai sunt ca atunci. Știu că fetei mele îi pare rău că nu mai are frați și îmi pare și mie rău că am ascultat de doctorii din vremea mea și nu am mai născut copii.
Îmi pare rău și nu știu dacă mila lui Dumnezeu poate să mă ierte. Atunci nu m-am gândit. Târziu am ajuns să regret, când m-a spovedit părintele.
După ce m-am îmbolnăvit, acum 31 de ani, m-am dus la părintele pe care îl am și azi duhovnic. El m-a încurajat și m-a sfătuit ce să fac. De atunci am fost nelipsită de la biserică. Este mult tineret, am mai rămas doar câteva bătrânele, și ei ne fac loc mereu să intrăm în față. Suntem ca o familie acolo, mi-e drag să merg, chiar dacă e destul de departe și mi-e greu.

M, 80 ani, București

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute dumneavoastră care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii pe adresa de mail 101marturii@gmail.com

Mărturiile pot fi complet anonime și garantăm că datele personale sau datele de contact ale celor care le vor trimite nu vor fi făcute publice, decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii complet adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este centrală în abordarea crizei de sarcină.